A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

tippek balck

 Használat!

A következő mondatok figyelembevételével biztos a siker......

- A munkadarab felszíni hőmérsékletének el kell érnie a használni kívánt forrasztópálca munkahőmérsékletét!!!
Tehát nagyon fontos, hogy nem a melegítő láng hőmérsékletét kell figyelembe venni, mert az alumínium jó hővezető és ezzel mindig számolni kell!

- A forrasztópálcát minden esetben a felmelegített munkadarabnak kell megolvasztania és nem a melegítő lángnak!

- A kellő forrasztóanyag mennyiség felvitele után, egy segédeszközzel (acélpálca, stb....lásd: AluForr-videók) a folyékony forrasztóanyagot mozgatva és közben hevítve,
elősegítjük a folyadékban maradt alumíniumoxid eltávozását. Így elősegítjük a zárványmentes forrasztást. (Folyatószer nélküli használat.)

- A folyatószeres használatnál mindkét munkadarabot felváltva melegítsük, hogy mindkettő elérje a forrasztási hőmérsékletet.

- Ha két munkadarab forrasztása a cél, akkor a forrasztás alatt a munkadarabokat pozícionálva-rögzítve érdemes tartani, és ebben a pozícióban megvárni azok kihűlését.


- Hosszabb munkadarabok esetén figyelembe kell venni a hőtágulást, emiatt csak az egyik munkadarabot fixáljuk, a másiknak engedjünk szabad mozgást.

- A munkadaraboknak vissza kell hűlniük legalább 70-80°C-ig mielőtt folyadékkal érintkeznének!!! (Hűtővíz)


Gyakorlati példák:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.